Близнашки за "Яневагейт": Сценарият е срещу главния прокурор, но бумерангът тресна и премиера Борисов

Драмата на Румяна Ченалова ще се задълбочава, тя си позволява да действа по един незаконосъобразен начин. Това коментира пред bTV проф. Георги Близнашки, бивш премиер във временното правителство.

„Тези записи, колкото и да са интересни, нямат доказателствена стойност”, заяви Близнашки.

Според него президентът Росен Плевнелиев не разполага с правомощията да разпореди разследване по случая „Яневагейт”, противно на твърдението на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, че това е възможно. „Най-добре е съдебните магистрати да спрат да се произнасят по политически въпроси”, допълни Близнашки.

По думите на Близнашки Христо Иванов е бил твърдо против избора на Лозан Панов за председател на ВКС. „Той не отиде на заседанието и намекна, че Панов е от лошите”, допълни Близнашки.

„И от тогава Лозан Панов просто приглася на Христо Иванов по всички въпроси”, допълни Близнашки.

„Хората са наплашени, страхът е навсякъде”, смята Георги Близнашки.

Според него сценарият е да се овладее съдебната система. „Много от предложенията за конституционните промени са ориентирани в тази насока”, смята Близнашки. По думите му в част от тези реформи съдиите се ангажират с непривични за тях неща. „Част от усилието е да се политизира съдебната система”, каза той.

„Сценарият е срещу главния прокурор, но бумерангът така се завъртя, че тресна и премиера Борисов”, каза Близнашки. Той допълни, че ситуацията е много грозна и драматична. „Тази реформа трябва да се прави с чисти помисли”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини