Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Миков: Реже се от там, където има най-малко финансиране

Основният недостатък на Бюджет 2016 година е консервативният модел, който залага стабилност на публичните финанси, което ще доведе до стагнация и липса на перспектива пред социално-икономическото развитие. Това ще се отрази негативно на икономиката.

Това коментира пред „Фокус“ председателят на БСП Михаил Миков. По думите му, се води политика на замразяване и се реже от там, където има най-малко финансиране. Бюджетът не е съобразен с политиката на Европейския съюз, посочи Миков.

„Очевидно е, че България ще бъде натоварена в следващ период да плаща средства и по отношение на договора между Европейския съюз и Турция. Трите милиарда ще се разпределят върху всички европейски страни и България няма да бъде изключена от това като член на Европейския съюз. Засега по този въпрос – договорките в Малта, се мълчи у нас, но той ще става все по-актуален“, коментира Михаил Миков. По думите му, изпълнението на бюджета ще бъде по линията на нови дългове.

“Нещо, което наблюдаваме и в тазгодишния бюджет. Реалистична е мизерията, на която той обрича милиони български граждани. Аз смятам, че ще се наложи неговата актуализация. Правителството ще търси поводи от обективен порядък, с които да се оправдае. Най-важното е, че той не дава особена перспектива пред страната”, поясни лидерът на БСП.

Михаил Миков допълни, че демографската политика застрашава краткосрочната статистика в България. По думите му, няма качествена работна ръка, поради тежкото състояние на образованието. Михаил Миков каза още, че е необходима осъзната политика на национално ниво.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.