Шефът на фирмата на Кристиян Бойков е задържан за 24 часа

Крадци отмъкнаха охранителна камера в София

Тръмп обсъжда възможни санкции срещу Турция заради С-400

Борис Джонсън встъпва официално в длъжност премиер на Великобритания

Транспортна стачка блокира Италия днес

Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в изборните процеси в САЩ, санкциите са недостатъчни

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области в страната

Бившият собственик на „Кремиковци“ и ЦСКА Прамод Митал е задържан в Босна за престъпна дейност

Комисията по отбрана в НС разглежда президентското вето върху сделката за F-16

Световни лидери поздравиха Борис Джонсън

Парламентът обсъжда ветото на президента върху промените в Изборния кодекс

Малък самолет се разби в Мексико, загинаха четирима души

Иран няма да допусне нарушаване на корабоплаването в Ормузкия пролив

Земетресение от 2,7 по Рихтер разлюля Своге

Димитър Макриев: Първите 30 минути в Кипър ще са критични

Калфин: Бюджет 2016 е бюджет в рамките на възможностите

Може много неща да се искат за социалната политика, но замразяването на социалните разходи е несериозно и невярно твърдение. Това каза вицепремиерът и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин пред bTV.

Вицепремиерът поясни, че приоритетите за следващата година са възрастните хора, НОИ, както и децата и детските плащания, особено в семействата с 3 деца.

„Бюджет 2016 е бюджет в рамките на възможностите. Социалните разходи са очевиден приоритет за следващата година. Бих искал да има повече възможности за повече политики”, заяви Калфин и посочи, че са предвидени повече европейски средства за следващата година.

„В АБВ много ясно заявихме какви са ни приоритетите, спазваме ги и ги отстояваме”, добави Калфин.

Той отбеляза, че АБВ се съобразява и играе в екип. Във връзка с актуализацията за 2015 г. Калфин коментира, че голяма част от министерствата не са успели да се сместят в разходите. „Това надали е политика, която можем да подкрепим. Видяхме една много голяма актуализация. Очевидно, че колегите в министерствата не могат да се справят, но аз не бих поставил страната в такова състояние”, каза още Ивайло Калфин.

„За 2016 г. ако имаме увеличение на средствата в социалната политика и възможности, то е заради реформите в пенсионната система и помощите за деца. Това, което ни изнерви вчера е, че след като приехме бюджета в МС започнаха различни размествания. Ако партиите се съгласят да приемат в МС един бюджет, той трябва да мине и през парламента”, подчерта вицепремиерът и допълни, че иначе не може да се говори за коалиционно поведение.

„Увеличението на доходите на българите е факт. Доходите в България трябва да растат, разбира се, доходите от труд най-много в производството и администрацията”, отбеляза още Ивайло Калфин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.