"Реал" сътвори аматьорски гаф, изхвърлят го от купата на Краля

Аматьорски гаф сътвори мадридският "Реал" в мач за купата на Краля срещу "Кадис". "Белите" пуснаха като титуляр в срещата с третодивизионния съперник Денис Черишев, който нямаше право да е на терена заради наказание.

Правилникът на Испанската федерация е категоричен, че такова провинение се наказва с изхвърляне от надпреварата, а единственият шанс за спасение беше, ако "Кадис" не сезира федерацията за това нарушение. Но "белите" явно няма да минат между капките.

От "Кадис" обявиха, че тази нощ ще имат спешно заседание за разискване на казуса и дали да се подава жалба. Резултатите от нея ще се обявят сутринта, но всичко клони към това, че ще има наказание. Крайният срок за подаване на жалбата е 15:00 часа в четвъртък българско време.

"Силно уважаваме "Реал" и не искаме нещата в този сблъсък да се решават извън терена. Но ако наистина има нарушение, то ние ще направим това, което е в интерес на феновете ни и отбора ни. Така че ще обжалваме. Но нека все пак не прибързваме, нека изцяло се запознаем със ситуацията. Ръководството ни ще има спешна среща тази нощ и на нея ще преценим как да постъпим. Сутринта ще сте наясно какво сме решили, може би и още през нощта", сподели юрисконсултът на Кадис Фран Канал.

От "Реал" побързаха да се оправдаят за този левашки гаф, като оповестиха, че не са получили официално уведомление от федерацията за наказанието на Черишев. Фран Канал обяви, че в "Кадис" обаче са знаели още преди мача, че руснакът е наказан и не трябва да играе.

А че това е опит за измъкване от ситуацията по нелеп начин от страна на "белите", доказа и разпространеното от Испанската федерация писмо до медиите, в което се вижда, че Черишев е в списъка на санкционираните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят