Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Категорично против съм "данък Перник"

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и депутатът Мартин Димитров се обявиха против въвеждането на пътна такса за колите, който влизат в София, а нямат столична регистрация. Идеята се лансира преди дни и на шега бе наречена „данък Перник”, визирайки големия поток от коли от миньорския град, които влизат в столицата.

„Аз съм категорично против такава такса и се надявам повече да не ми се задава този въпрос. В целия Европейски съюз говорим за свободно придвижване на работна ръка, стоки и капитали и на този фон да говорим за такса за коли, които влизат в София от съседен град, е несериозно. Аз съм софиянец, но вярвам в свободното движение, а не в софийското жителство”, каза Мартин Димитров пред bTV и добави, че ако се прави нещо в посока облекчаване на трафика, то това трябва да е развитието на метрото.

„Не е сериозно да се обсъжда тази идея. В случая става въпрос за увеличаване на приходите от местни данъци и такси, но не това е начинът. Факт е, че от 264 общини само 30 са на плюс, а другите са на изравнителни източници. Но се де въвежда такса за движение от град в града е несериозно. Като се цели облекчаване на трафика хората са го измислил – четни и нечетни номера, ограничен достъп до централните части и т.н. Не трябва да откриваме топлата вода”, каза пък президентът на КНСБ Пламен Димитров

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини