Задържаха мъж, обрал бижутерия в София

Столични полицаи задържаха извършител на въоръжен грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Работа по разследването започнала в началото на месец ноември след подаден сигнал за извършеното престъпление от 40-годишна продавач- консултант в златарски магазин, намиращ се на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Пред пристигналите на място полицейски служители жената разказала, че малко след 18.00 ч. в търговския обект нахлул непознат мъж, въоръжен с нож. След като я избутал и й нанесъл порезни рани по дланта, той заплашил нея и двете й колежки, грабнал от витрината на щанда с 24 златни синджира и избягал.

На място бил извършен оглед, а по случая - образувано досъдебно производство. След оперативните действия на криминалистите от Второ РУ и колегите им от сектор „Грабежи”- СДВР в хода на разследването е установен и задържан извършителя на престъплението с инициали - Г.К. на 23г. от София.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.198 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право