Цецка Цачева: Няма ред от моята биография, от който да се срамувам

"Няма ред от моята биография, от който да се срамувам". Това каза председателят на 43-ото НС Цецка Цачева в лично обяснение във връзка с изказването на независимия народен представител Велизар Енчев по време на обсъждането на законопроектите за промени в закона за защита на класифицираната информация, съобщи „Фокус“.

Той предложи на проверка да подлежат и бивши, членове на партийни комитети, партийни секретари на БКП и на Комсомола. „Зад гърба ми стои човек, който е бил партиен секратар на общинския съвет в Плевен, уважаемата г-жа Цецка Цачева, но тя няма чувство на историческа вина“, каза Велизар Енчев.

Цачева в лично обяснение заяви: „Вие явно сте на принципа, че няколко години като водещ на едно предаване и че измислените ви истини ще обърнат фактите. Тук в тази зала има народни представители от Плевен, които много по-добре от вас познават моята биография“, каза тя. И заяви, че няма ред от нея, от която да се срамува.

„Заявявам категорично, защото всяко едно следващо подмятане по този повод ще бъде обжалвано в Съдебната зала. Работила съм в Градски народен съвет – Плевен. Заявявам категорично, че до 1989 г. не съм била партиен секретар като член на БКП, какъвто съм била. Оттук насетне, ако вие не ми представите доказателства и факти, всеки български гражданин има един конституционен начин да защити своите права и ви гарантирам, че ще го направя“, категорична бе тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини