Меглена Кунева: Няма никакво работно напрежение между партиите в РБ

Няма никакво работно напрежение между партиите в РБ. Това каза пред журналисти вицепремиерът Меглена Кунева, съобщи "Фокус".

"Едва ли мога да прибавя повече думи от това, което вече сте чули от моите колеги. С ясното съзнание сме, че когато става въпрос за управление отчетността е най-важното нещо. Ние сме длъжни да отчетем резултатите от едногодишното си управление пред РБ и коалицията. Днес сме 3 декември, първият ден, в който вече могат да се внесат антикорупционния закон.

Ще запозная моите колеги в изпълнителния съвет н ДБГ и РБ. Помолила съм абсолютно всички партии да изслушат отново това, което имам да споделя с тях като нови предложения в закона. Вчера за пореден път ги коментирах и в разговор с ЕК. Те получават сериозна подкрепа. Оттук нататък след партиите се надявам да има съвет за развитие. След това вече ще ги внеса в МС", каза Меглена Кунева."Не съм забелязала да не може да работим заедно.

Това, че ДБГ винаги е искало да има конкретни институционални отговори по всички въпроси, включително и през органите на РБ. Това не е изненада за вас. За голяма част от политиците е ясно, че освен съдържание ние трябва да настояваме и за време, ако искаме да сме победители. В тази сложна битка, която водим България трябва да бъде осезаеми резултати във всички сфери, с които сме се заели. Като казвам ние имам предвид изобщо правителството. Както се радвам, че имаме по-добро усвояване на средствата от ЕС, по същия начин искам да видя по-добра дисциплина в бюджета на България, антикорупцията и съдебната реформа", коментира Меглена Кунева. "По отношение на напрежение между колегата ми министър Иванов и прокуратурата, впечатленията са ми, че те намериха обща среда. Нека да не преекспонираме и да не си слагаме препятствия", каза тя. На въпрос има ли основание министърът на образованието Тодор Танев да бъде сменен, вицепремиерът Меглена Кунева отговори, че ДБГ не е взимало такова решение. „Нека да уважаваме формациите, които ни подкрепят. Всяка оценка не е за да отстрани един или друга, да накара министрите да вършат това, за което са избрани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини