Музеен шеф върти Майсторски пици

Бившият шеф на историческия музей в Шумен Георги Майсторски отвори павилион за "Майсторски пици". На кулинарните му умения се радват ценители в старата столица Велики Преслав от тази седмица. Археологът пък се гордее, че изделията му са по италианска рецепта, но само с български продукти. Сам сътворил рецептата за тестото и доматения сос, които са най-важното за една пица.

Майсторски не е скъсал с историята и археологията, и дори в новото си поприще ще предлага царица мекица и царски сандвичи. Да осъществи кулинарната си мечта го тласнало уволнението от директорския пост тази есен.

Както "Труд" писа, Майсторски спечели делото срещу община Шумен, върна се като музеен шеф, но след няколко месеца обявен нов конкурс беше спечелен от предшественика му.

Археологът открай време е известен, освен с исторически си находки и с това, че дава най-добрите рецепти за уловена от него риба. Тазгодишният шаран ще приготвя пълнен с булгур, лук и орeхи, завит майсторски в тесто за пица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони