На 26 юни 2019 да почерпят

Електрическа буря в кралския двор Jaguar I-Pace изстреля най-болезнената стрела към сърцето на Германия

Опрощават дългове след 10 г. по пътя към Голготата Директива на ЕС чисти борчове на граждани със свободна професия

Трус от 2,9 по Рихтер е регистриран на 25 км южно от Кулата

Заловиха ръководителя на клона на „Ислямска държава“ в Йемен

Доналд Тръмп заплаши Иран със заличаване

Посланикът на САЩ в НАТО: Засега нямаме защита от руските крилати ракети

Експлозия избухна в нефтена рафинерия в Испания близо до Гибралтар (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тръмп назначи Стефани Гришам за нов прессекретар на Белия дом

Тома Белев в схема за бетониране на морския бряг В нарушения на закона общинари пробутват „еколога“ като главен изпълнител за доработването на Интегриран план за управление

„Спейс екс“ изведе в орбита нови спътници и атомен часовник (ВИДЕО)

Обърнал се тир блокира пътя Видин-Монтана

Гореща вълна обхваща Европа, температурите скачат над 40 градуса

6,5-литров двигател V12 с мощност 770 коня и задвижване 4х4 прави лятото още по-горещо

Кражбите в Борисовата градина Кметът Фандъкова докладва сделките в парка

Общинските съветници във Велико Търново няма да получават заплати, ако не работят

Търновските общински съветници няма да получават заплати ако не работят. Решението бе взето по време на дебатите около гласуването на проекта за Правилник на местния парламент в старата столица. Предложението бе внесено от председателя на групата на ГЕРБ Деян Хаджийски.

Всеки, който не се яви на заседание на Общинския съвет и не изтъкне уважителни причини, ще загуби от месечното си възнаграждение 40%. Ако не участва в събранията на комисиите към местния парламент ще му бъдат отрязани 20% от заплатата. До този момент неявяването на сесия без уважителни причини струваше на съветниците 30 на сто от възнаграждението, а неучастието в комисиите- едва 10%. Старият правилник предвиждаше обаче отрязаната сума да не нахвърля 50%. По предложение на Деян Хаджийски падна този праг.

“Всеки от нас участва в три комисии. Така тези, които не са активни, не си вършат работата и не се явяват на сесии и комисии, ще загубят цялото си възнаграждение. Който не работи няма да получава заплата. Тази мярка ще подобри работата на Общинския съвет и по- специално дисциплината”, аргументира се председателят на групата на ГЕРБ.

Стоян Витанов от БСП заяви, че това не е правилен подход. “С дисциплина и санкции ред не става. Не е това начина да подобряваме работата на Общинския съвет. Трябва да носиш в себе си чувството за дисциплина”, коментира от трибуната червеният съветник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.