Борисов: България е сред активните привърженици ЕС да бъде максимално отворен към азиатските си партньори

България е сред активните привърженици ЕС да бъде максимално отворен към азиатските си партньори. Ние поддържаме добро партньорство и диалог с всеки един от тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Петата среща на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог (АСЕМ), предаде Фокус.

“За нас е голяма чест да сме домакин на вашите срещи. За страната ни диалогът между европейските и азиатските страни е изключително важен. Преди седмица имахме посещение в Китай, където във формат 16+1 успяхме да обсъдим много въпроси в сферата на икономиката, инфраструктурата и транспорта“, посочи премиерът.

„България е председател на процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. През тези държави минават основни пътни направления на Европа и Азия. В момента страната ни е председател на комитета на министрите на Съвета на Европа и в тези качества, както и като страна с дългогодишни традиции в сътрудничеството с азиатските страни искам да Ви поздравя с добре дошли“, заяви министър-председателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини