Дайър Стрейтс забива с грандиозно шоу само в Русе догодина

Легендарната британска група Dire straits ще забие само в Русе догодина с грандиозен спектакъл. Шоуто The Dire Straits Experience на 21 март 2016 г. в "Булстрад Арена" е част от европейското турне на рок бандата, което започва през януари и ще продължи до края на април, съобщиха мениджърите на залата Борислав Велков и Иван Драндийски.

The Dire Straits Experience се разпродава за дни по целия свят. Преди да пристигне в Русе, култовата банда ще зарадва феновете си във Великобритания, Холандия и Белгия. Тя ще пристигне в "малката Виена" от Букурещ, където ще изнесе два концерта. Мениджърите успяват да я убедят да свири и в крайдунавския град, където се очакват над 6000 фенове от цялата страна.

Dire straits ще кацне на букурешкото летище с частния си самолет и 22 души персонал. Тя се придружава от 4 тира с по 10 т техника. На сцената ще излязат десет от най-добрите музиканти на Великобритания. Сред тях само Крис Уайт и Терънс Рийс са от оригиналната група на основателя Марк Нопфлър. Близо двучасовият концерт включва най-големите им хитове. Домакините покриват всичките им условия, включително сценично озвучаване и инструментариум.

"Продължаваме да сбъдваме мечти, в Русе ще има все повече рок и класическа музика", уточни кметът на Русе Пламен Стоилов. По събития "Булстрад Арена" вече конкурира всички останали зали в страната и в Румъния.

От понеделник в мрежата на "Ивентим", магазинитe Office 1 Superstore, Техномаркет, Технополис, OMV, Picadilly ще се пуснат 1500-2000 билета на цени от 30 до 60 лв. при тройно по-скъпи в Румъния. Организаторите са готови да запълнят всичките 5100 седящи места и при нужда да пуснат още 3000 правостоящи.

****

Dire straits е основана през 1977 г. и се разпада за първи път през 1988 г. Музикантите се събират след 3 г., но се разделят окончателно през 1995 г., когато фронтменът Марк Нопфлър започва самостоятелна солова кариера. Бандата е носител носител на четири награди Грами, три награди Брит - от които два пъти "Най-добра британска група"; две Награди за видео музика на Ем-Ти-Ви, и други. Албумите й са издадени в над 120 милионен тираж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес