Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

„Левски“ ще лекува словашки комплекс

Изписаха от болница двама от ранените край Пловдив американски парашутисти

Херо Мустафа ще е новата посланичка на САЩ в България

Проверяват 15 къщи за гости във Варненска област Мониторингът е за 288 имота от общо 746 в страната за 82 млн. лева

Зоозащитници започнаха безсрочен протест пред резиденция „Евксиноград“ Зоват премиера да накара чиновниците да спазват законите

Вижте как австралийски питон изяжда огромен крокодил (СНИМКИ)

Whats App се срина в Европа и Латинска Америка

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

9-годишна варненка спечели златото за авторска песен

Ангела Меркел: Санкциите срещу Русия ще паднат, когато видим, че се изпълняват Минските споразумения

Ремонтират манастира „Св. Св. Петър и Павел“ в Свищов В старата сграда на обителта от 1913 до 1836 година е пребивавал Неофит Бозвели

ЕК: България да създаде надеждна стратегия за разнообразяване на доставките на газ Страната ни трябва да постигне 27% дял на възобновяемата енергия до 2030 г.

Потвърдиха присъда за контрабанда на 200 кг тютюн в Бургас

Терористичните атаки в Париж стрували не повече от 30 000 евро

Организирането на нападенията в Париж от миналия месец, при които загинаха 130 души, е струвало на извършителите им не повече от 30 000 евро.

Терористите са финансирали нападението като са обединили малки суми, които са трудни за проследяване, и са използвали предплатени кредитни карти. Това съобщи френският финансов министър Мишел Сапeн по време на пресконференция.

„Цената на последните атаки, финансирането им, представлява сума ненадвишаваща 30 000 евро“, каза той. Министърът допълни, че това означава, че извършителите на нападенията не е трябвало да движат големи суми по време на подготовката си.

Според разузнавателния отдел на френското финансово министерство – Tracfin, за плащанията са били използвани предплатени кредитни карти, някои от които закупени в Белгия. С тях са плащани сметки за коли и апартаменти, използвани от атентаторите през последните 48 часа преди нападението.

Според Сапeн проследяването на дори малки суми пари може да се окаже от решаващо значение в борбата срещу тероризма, ако този тип информация се свърже с други елементи на разследването.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.