Антимафиоти арестуваха педофил с 50 акаунта за детска порнография в Русенско

Задържан е педофил, разпространявал материали с детска порнография в Русенска област, при акция на ГДБОП и териториалното й звено в крайдунавския град, съобщиха от МВР. Чужденецът е в ареста в постоянна мярка „задържане под стража“ на Районната прокуратура в град Бяла.

При ареста той оказал съпротива и се опитал да изтрие следите си. От дома му са иззети три лаптопа, два таблета, телефони, флаш памети и множество дискове с общо над 1 TB дисково пространство с детска порнография. За случая са алармирани полицейските власти в родината на задържания, както и Европол.

Перверзникът се преместил да живее във вилно селище в региона преди 5 г. и вече е лежал в затвора“ в родината си. При разследването са засечени създадените от него над 50 акаунта в специализирана платформа за обмен на файлове с детска порнография.

Педофилът създал профили с различна виртуална идентичност, като членувал с тях в затворени групи за сексуални насилници на деца. Те трябвало да заблудят опитите да бъде разкрит и проследен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право