Фитнес пази „Юнайтед“ от контузии

На 23 юли 2019 да почерпят

Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тигровият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Министър Кралев и кметът на София Фандъкова откриха нов стадион в НСА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев прерязаха лентата на нов футболен стадион на територията на НСА.

На събитието присъстваха още генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, съветникът на премиера Бойко Борисов – Свилен Нейков, Валентин Михов, вицепрезидентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов, множество преподаватели, деятели и студенти.

„Тук присъстват много личности, свързани със спорта и това показва какво е отношението на всички нас към НСА – една от най-важните институции в българския спорт и в българската образователна система. Откриването на всяко ново спортно съоръжение ме прави много щастлив, а изпълнението на този терен е по най-високите европейски стандарти. Много е важно, че Национална спортна академия полага усилия да поддържа своята база на високо ниво, защото именно тук се подготвят треньорите и учителите по физическо възпитание на нашите деца. Благодаря на всички студенти, които са избрали този университет за свое професионално развитие“, заяви министър Кралев.

Йорданка Фандъкова поздрави ръководството на НСА за новата придобивка, благодари за това, че винаги предоставя базата си за масов спорт на софийските деца и ученици и изрази надежда, че ползотворната съвместната работа ще продължи и в бъдеще

„Академията подкрепи много сериозно кандидатурата на София за европейска столица на спорта и вярвам, че заедно ще създадем максимално добри условия, за да можем да представим достойно нашия град през 2018 година. Поздравления за този стадион, наистина е станал прекрасен“, каза Фандъкова.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев благодари на всички, които са работили за изграждането на новото спортно съоръжение и обяви, че то е своеобразен подарък от Академията по повод предстоящия студентски празник 8 декември както за нейните футболни специалисти и възпитаници, така и за целия студентски спорт в България.
Стадионът е с размери 64х100 м, а настилката му е на немски производител. Съоръжението има изградени трибуни с 200 седящи места, огради и осветление. Към него има съблекални за отборите. Притежава дренажна система и оросителна инсталация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.