Борисов посети Икономическата зона София-Божурище, подкара електрокар (ВИДЕО)

Служители на МВР са били арестувани за продажба на наркотици

Съдът задържа под стража обвинените от Специализираната прокуратура лица за участие в група за нелегален трафик на мигранти

Премиерът Борисов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

Петя Дикова, Илиян Любомиров и синът им с първа обща снимка

Йорданка Фандъкова: Искам да спра презастрояването в столицата

Полицията в Германия е арестувала мъж във връзка с терористичния атентат в Париж през 2015 г.

Разследват кражба на 1860 лева, компютър и документи от служебна кола в Търново

Злосторник наряза 12 гуми на автомобили в двор на фирма в Елена

ЗК „Лев Инс“ отговори на обвиненията за застрахователна измама с футболен клуб „Палермо“ Ето какво гласи официалното становище на компанията по казуса.

Кобилкина заведе мъжа си в Русия

Петима задържани при мащабна спецакция на ГДБОП в Лясковец Градът е окопиран от жандармерия, операцията е срещу лихвари

Наум Шопов и Теа очакват бебе

Почина актьорът Макс Райт, изиграл Уили Танер в сериала „Алф“

Телефонни измамници „ужилиха“ старица от Свищов с 1300 евро и 580 лева

Студентка от Пловдивския университет ужилила колежки с кредити за 14 500 лв., отива на съд

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 25-годишната студентка от ПУ „Паисий Хилендарски“ Фатме Барутин от смолянското село Гьоврен, която ще бъде съдена за измама, съставяне на неистински документи и противозаконно използване на чужд документи.

В началото на 2013 г. Фатме, която учила биология и химия в Пловдивския университет, решила да направи някой лев като изтегли кредити от различни кредитни институции от името на свои познати и колежки. За целта взела личните карти на 3 жени, с които работила заедно в заведение за бързо хранене на известна верига, без тяхно знание и съгласие от стаята, където персоналът си оставял личните вещи, дрехи и документи. След това използвала личните карти на трите, за да получи кредити.

По делото е установено и четвърта свидетелка, от която Фатме взела лична карта, докато били в заведение. След като получила кредитите, Фатме Барутин изхвърлила документите. Обвиняемата посетила няколко кредитни институции, попълвала документи, представяла чуждите лични карти и подписвала договори, като теглените суми са от 400 лева до 5 000 лева. Според обвинителния акт за периода от 31 януари до 14 май 2013 г. Фатме Барутин изтеглила общо 6 парични заема от банки и кредитни институции в Пловдив, а общият размер на причинената имотна вреда е 14 499 лева.

Измамата се разплита, когато едно от момичетата, на които личната карта изчезва – Мая Марчева, получава съобщение че е просрочила вноската си по кредит, взет от голяма банка. Оказва се, че банката не е направила необходимите проверки и е отпуснала 5000 лв. на момиче, представящо се за Марчева. През май 2013 г. Мая Марчева подава сигнал в прокуратурата, като междувременно става ясно, че на нейно име има и друг кредит от 500 лв., изтеглен от фирма за бързи кредити. Междувременно другите момичета също започват да получават известия да си погасят вноските, като дори ги подгонили и хора от фирми за принудително събиране на вземания.

Фатме Барутин се е признала за виновна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.