ДАНС и МВР задържаха каналджии, прехвърляли бежанци през границата

Днес на територията на град Пловдив под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Пловдив е проведена съвместна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и Министерство на вътрешните работи (МРВ). Целта на операцията е пресичане на незаконната дейност на група български граждани, извършващи незаконно прехвърляне през границите на Р България на чужденци с рисков профил. До момента са задържани петима основни организатори и двама помагачи. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Групата е осигурявала срещу заплащане транспортни средства, места за настаняване и неистински документи за самоличност, и е организирала последващо незаконно влизане на чужденците в съседни на България държави. При извършените обиски и претърсвания са открити вещи и предмети, свързани с извършваните престъпления.

Операцията е част от съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България. Провеждането й е свързано и със засилените контратерористични мерки в контекста на повишената в световен мащаб терористична активност.

Продължава изясняването на самоличността на чужденците, прехвърляни незаконно от групата български граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини