Дейвид Камерън пристигна у нас при извънредни мерки за сигурност

София е блокирана, а причината е посещението на британския премиер Дейвид Камерън. Рискът е голям и службите мълчат. Преди броени часове британските военновъздушни сили нанесоха първите удари по „Ислямска държава” по предложение на Камерън. Освен това на летището в София имаше странен инцидент с бял микробус, който вдигна на крак службите в България, съобщи Нова ТВ.

Това налага Дейвид Камерън да пристигне у нас при извънредни мерки за сигурност. В София са командировани полицаи от други градове. Целият униформен състав на столичната полиция патрулира.

Полицейски постове има по цялата дължина на булевард „Брюксел”, по „Цариградско шосе” и на жълтите павета около Министерския съвет, както и при президентството. По молба на британските служби от МВР не дават никаква информация за мерките за сигурност.

Дейвид Камерън идва у нас за първи път. Най-важните разговори ще са с премиера Бойко Борисов. Около 17.30 часа двамата ще дадат изявление пред медиите. Те ще говорят за реформите в ЕС. Според британския премиер Европа трябва да стане по-гъвкава и държавите-членки да бъдат по-самостоятелни в решенията на националните си парламент.

Другото му предложение е да се ограничи движението на хора във вътрешността на ЕС. Бежанците също са важна тема, за която ще си говорят двамата премиери.

През 2017 г. англичаните ще гласуват с референдум дали Великобритания да остане в ЕС. След срещата си с премиера Дейвид Камерън ще се срещне и с нашия държавен глава Росен Плевнелиев, а след това двамата ще посетят изложба на новите технологии в „София тех парк”.

Визитата му е двудневна и посещението е по покана на Борисов още от месец юни. Приключва утре, когато се очаква нашата власт да го заведе до българо-турската граница. Дейвид Камерън е вторият английски премиер, посещавал България след Тони Блеър, който дойде през 1999 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини