Съветници в Кюстендил не се съгласиха на заплата от 1 стотинка

Предложението на дясната коалиция "Кюстендил" на градоначалника Петър Паунов съветниците да взимат по 1 стотинка заплата, а останалото да даряват за бедни, социални фондове и за културните звена, не мина на заседанието на минипарламента. "За" бяха само 17 от общо 37 съветника, дори самата кметска коалиция от 19 съветника не беше в пълен състав". Мотивът за отхвъпрлянето е, че предложението не е издържано откъм критериите на НАП и НОИ.

"Направих справка в НОИ и НАП. Нашите правоотношения са трудови - 60 % за работодателя, 40 % за служителя. Преди да получим тези справки, не знаем дали няма да довнасяме осигуровки в края на годината и да имаме данъчна ревизия", поясни за вота си банкерът Атанас Гергинов, неуспял кандидат на червените за кмет на общината на миналите избори.

"Не можах да разбера това предложение дали е манипулация на общественото мнение. Декември е един от най-хубавите месеци, желанието да даряваме е лична кауза, не е християнско да излизаме пред медиите и да даваме пари. Нека всеки от нас сам да прецени какво би давал", е основание на друг съветник, гласувал против. "Това за едната стотинка е смехория", категоричен е адвокатът Кирил Станчев, избран от Зелена партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони