Удостоиха Божидар Димитров с отличието „Златен век" с огърлие

Директорът на НИМ проф. Божидар Димитров бе удостоен с най-високото отличие на Министерството на културата - „Златен век" с огърлие, съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата. Престижното отличие бе връчено от заместник–министъра на културата доц. д-р Бони Петрунова. Тя го поздрави сърдечно за юбилея му и от името на министър Вежди Рашидов му пожела и занапред той все така да милее за българщината, както и да работи все така всеотдайно и сърцато за съхраняването и популяризирането на богатото ни културно наследство.

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров бе награден днес и с почетна грамота на Министерството на културата, която му се присъжда за неговия изключителен принос в областта на българската културата.

Церемонията се състоя в кабинета на проф. Божидар Димитров в НИМ, където той посрещна в делова работна обстановка 70-ия си рожден ден и приемаше поздравления през целия ден от всички краища на страната и от българи по цял свят.

Проф. Божидар Димитров благодари за „Златния век” и сподели, че е приятно изненадан от оказаната му чест и признание.

Приемам тази висока награда и като израз на оценка на всичко това, което прави нашия Национален исторически музей, подчерта проф. Божидар Димитров.

Припомняме, че над 276 000 e броят на посетителите, които от началото на 2015 година са разгледали уникалните колекции на Националния исторически музей /НИМ/ - национална съкровищница на Република България, хранилище на реликви от световен мащаб и един от най-големите исторически музеи на Балканския полуостров. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура