Осъдиха наркодилъри и техен помагач полицай

Една ефективна и две условни присъди наложи Варненският окръжен съд за двама дилъри на дрога и техен помагач полицай от Пето РУП на Златни пясъци.

Тримата бяха спипани на 2 септември след сключване на поредната сделка с чужди летовници, а от 5 септември са в ареста. След постигнато споразумение, при което са признали вината си, делото бе гледано по съкратената процедура.

Най-тежко наказание получи 35-годишният Атанас Тодоров, който въртял бизнеса, докато е в изпитателен срок по условна присъда пак за разпространение на дрога. Той отива за 3 г. зад решетките и ще плати 5000 лв. глоба. Двойно по-висока парична санкция съдът наложи на съдружника му Кольо Колев /38 г./, който се отърва с условно наказание от 3 г., отложено с 5-годишен изпитателен срок. Същата присъда, но с 2000 лв. глоба отнесе полицаят от курортното управление Ивайло Иванов. В продължение на месеци униформеният предупреждавал двамата дилъри къде и кога ще има операции против разпространението на дрога и разчиствал конкуренцията, за да могат те да работят спокойно и на високи обороти. След като бе заловен, Иванов бе отстранен от работа, а в момента тече дисциплинарно производство за уволнението му от работа, уточниха от окръжната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право