Въоръжаваме пехотата за 1,464 млрд. лева Военните канят 4 компании в търга за нови бойни машини

Полицията разследва жестоко убийство във Варна

Изнесоха опасния серовъглерод от „Химко“ извън страната

Лекари от „Пирогов” преглеждат с 5G връзка Технологията позволява дистанционни високоспециализирани консултации

Еврокомисар проверява казуса с партийните субсидии

Увеличават бюджета за национална туристическа реклама Браншът иска нови визови режими за турци и рунаци

Тим от Китай прави Бейл №1 в света по пари

Роналдо зарадва свой фен в Сингапур

1200 лева глоба за побой след засичане Таксиджия нанесъл телесни повреди на бизнесмен

Депутатът от БСП Явор Божанков: Зам.-губернаторът на Велико Търново Детелина Борисова с имоти на занижени цени

Колони от автомобили чакат да влязат у нас на ГКПП Гюргево – Русе

24 участници в битка за 200 000 лв. в „Игри на волята: България“ Снимките на новото приключенско риалити предаване започнаха

Седем държави свързаха традициите си с Велико Търново

Съдят бивш директор на домове за възрастни хора в Монтанско

Осем души от бандата, подготвяла убийства срещу магистрати, се признаха за виновни

Осъдиха община Търговище за щети по кола, пострадала от „водния цикъл“

Застраховател осъди община Търговище заради нанесени щети на автомобил, претърпял произшествие на улица, по която се подменят водопровод и канализация по проточилия се и изнервил града проект.

Искът е внесен в съда, след като шофьор на „Опел Зафира“ преминал на 19 ноември 2013г. през необозначен изрязан участък от улица в Търговище. Спукала се предната лява гума и се изкривила джантата. На мястото, където е бил изрязания участък, не е имало поставен знак, който да обозначи, че има неравности или ремонт. Застрахователят платил обезщетение на претърпелия инцидент водач в размер на 116 лв. Тъй като улицата, на която е настъпило произшестивето, е общинска собственост и платното не е било обезопасено и означено за ремонта, застрахователят потърсил парите от общината.

Община Търговище пък оспорила иска с мотива, че там където е станал инцидентът се извършвал ремонт от ДПонсстройинженерингФ ЕАД по т.нар. „воден цикъл“ на Търговище. Поради това е направено искане за привличането изпълнителя в процеса като помагач.

Съдът постанови общината да плати иска на застрахователя за 116 лв. главница, заедно с лихвите. Отделно тя е осъдена да поеме разходите по две производства по случая в общ размер на 490 лв. Постановеното решение има установително действие в отношенията на третото лице ДПонстройинженерингФ ЕАД, пише съдът.

Решението не е окончателно и подлежи на разглеждане и в Окръжния съд в Търговище.

Проекът по водния цикъл на града, които трябваше да приключи преди близо 2 год., и беше многократно удължаван и към днешна дата не е финализиран. Последното уверение на изпълнителя било, че свършват с проби на новите трасета, асфалтирането на разкопаните места и изграждането на шахти до 8 декември. Това съобщи кметът д-р Дарин Димитров.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.