Вечният Петрович за четвърти път пое “Литекс”

68-годишният Любко Петрович зае треньорския пост в “Литекс” за четвърти път в кариерата си и за втори през настоящия сезон. Сръбският спец бе определен за заместник на досегашния наставник Лауренциу Регекампф, който напусна клуба в сряда вечер - само ден след 1:1 срещу “Черно море” във Варна. Румънецът се върна в родината си, за да поеме “Стяуа”, където работи в периода 2012-2014 г. и триумфира два пъти като шампион. Той се захвана с “Литекс” през август на мястото на Петрович, който води “оранжевите” в 3 мача след оставката на Красимир Балъков, провокирана от отпадането в квалификациите на Лига Европа от латвийския аутсайдер “Йелгава”. Тогава оттеглянето на Любко бе обяснено от клуба със “семейни причини”.

Регекампф имаше 3-годишен договор с “Литекс”. Официално от Ловеч обявиха, че “Стяуа” ще преведе “сериозна неустойка”, която е фиксирана в неговия контракт. Румънците били готови да платят въпросната сума.

Петрович пристигна спешно в града на люляците, за да води тренировката на отбора вчера. Той ще дебютира отново в домакинския двубой срещу “Лудогорец” в събота, след което го чака гостуване срещу друг бивш отбор - “Левски”, на 12 декември. Между двата сблъсъка Любко ще се изправи още веднъж срещу “сините” на 9-и, когато “Литекс” е домакин на 1/4-финала за купата на България. Засега от Ловеч не казват докога сърбинът ще бъде начело на отбора, но ще остане поне до зимната пауза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ