Няма да има нов стадион „Славия“

Проектът за нов стадион на „Славия“, където трябваше да играе и националният отбор, пропада. Призна го президентът на „белите“ и движеща сила в работата с немския инвеститор Венцеслав Стефанов.

„Вината е изцяло у германската страна - обясни босът. - Направихме необходимото и хвърлихме много усилия.“

Едно от последствията на пропадналия проект е, че клубът е разклатен в иначе традиционно прецизното планиране на бюджета. „Славия“ не само е хвърлил усилия, но и е инвестирал в проучвания, документация и разрешения. Така провалът на строежа на новия стадион струва на „белите“ и немалко пари - вероятно около милион лева.

Точно оттам идват и финансовите затруднения, които не са обичайно явление в отбора. Очаква се през пролетта те да бъдат преодолени.

Същевременно тимът измъчи не само Стефанов, но и феновете си с 1:0 над „Монтана“ в първенството на свой терен. До победния гол се стигна в добавеното време от дузпа, реализирана от Антон Карачанаков.

Успехът дойде в дебютния мач на временния наставник Владимир Иванов. До 2 седмици тимът ще има нов треньор.

След двубоя Стефанов обясни и позицията си към националния селекционер Ивайло Петев: „Очаквах от него да налага млади играчи. А в отбора има хора, които дори в „Славия“ нямат място.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ