Серафим Бързаков: Чужденците ни оцениха, дойдоха на лагер с нас

„Чужденците вече ни оцениха и неслучайно искат да правим съвместни лагери - заяви Серафим Бързаков, старши треньор на женския ни национален отбор по борба. - На Белмекен са туркини, полякини, венецуелки, а в края на седмицата идват италианки и французойки - все състезателки от класни школи.“
Наставникът отбеляза силен сезон за тима, който спечели по 3 медала от световно и от европейските игри, а Тайбе Юсеин взе и квота за олимпиадата.


„Важното е, че имаме още потенциал, който ще реализираме в бъдеще - призна той. - Съжалявам единствено за Тайбе, която не успя да се пребори за златото. Тя има огромни възможности, изключителен усет към борбата, но и някаква психологическа бариера във финалите, която все още не може да преодолее. Искам още да обогатя и нейните техники, за да може да излиза от всяка ситуация. Предстои ни най-важното състезание - олимпиадата. Тя е боец и смятам, че ще се справи.“


Бързаков обяви, че тимът има възможности да вземе в 6-те категории поне още 2 квоти за Рио. Бронзовата медалистка от световното Джанан Манолова ще сваля от 60 кг на олимпийската категория 58 кг и за титулярното място ще спори с Мими Христова.


„Която е по-добра - ще отиде на игрите“, категоричен е двукратният №1 в света и 4 пъти еврошампион.


Промени ще има и за Евелина Николова, която през този сезон взе 3 медала от големи първенства - сребро и два бронза. „Ще се опитаме да свали от 55 на 53 кг, не бива да я губим за най-важното състезание“, допълни Бързаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт