Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Депутат уролог ще преглежда безплатно пациенти цяла седмица в Пловдив

Депутатът от Реформаторския блок доц. д-р Димитър Шишков и колегите му от урологичната клиника в МБАЛ „Пловдив“ ще преглеждат безплатно всички желаещи от страната през следващата седмица от 7 до 11 декември.

„По традиция нашата клиника прави безплатни прегледи няколко пъти годишно с различна тематична насоченост. Този път сме избрали нефролитиазата или бъбречно-каменната болест“, съобщи завеждащият урологичната клиника д-р Васил Павлов.

„Поводът е новозакупената апаратура за разбиване на камъни по ендоскопски път. МБАЛ „Пловдив“ вече разполага с последно поколение лазер на фирма „Карл Щорц“, който позволява без разрези да се разбиват конкременти в пикочопровода и бъбреците.

Пациентите вече се изписват ден-два след интервенцията и веднага или не по-късно от 3 дни могат да се върнат към ежедневните си задължения“, коментира доц. д-р Димитър Шишков, който бе шеф на урологичната клиника в МБАЛ „Пловдив“, преди да влезе в 43-ото Народно събрание, а в момента е консултант към лечебното заведение. „След Военно-медицинска академия в София и нашата клиника започва да разбива камъни през кожата или да прави т.нар. перкутанна литолапаксия. До Нова година болницата ще закупи и най-новия лазер за операции на простатата“, допълни депутатът уролог.

Пловдивска област е ендемичен район за бъбречно-каменната болест и регион с висок процент заболеваемост заради твърдата вода и високите температури на въздуха. Много от хората обаче не знаят, че боледуват, докато не получат криза. Целта на прегледите е да бъде обхванат по-голям контингент от болни, преди да получат усложнения, коментира д-р Васил Павлов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.