Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Манолова: В момента има висящи около 300 жалби срещу „Топлофикация“-София

В момента има висящи около 300 жалби, които са срещу „Топлофикация“-София. Това каза омбудсманът на Република България Мая Манолова в предаването „Още от деня” по БНТ.

“Аз съм омбудсман от един месец и 15 дни и е нормално хората да изпитват известни съмнения за това доколко мога да се справя изобщо с издевателствата на монополните дружества върху гражданите. А и не се учудвам, че такова е тяхното мнение, предвид огромното количество жалби, които постъпват в институцията точно заради, добре казано, робството на монополните дружества. В момента има висящи около 300 жалби, които са срещу „Топлофикация“-София. И предполагам, че в началото на отоплителния сезон те ще ескалират”, заяви Манолова. Тя посочи, че тези жалби са постъпили през последните месеци.

„Хората се оплакват първо от необяснимите сметки – по такъв начин „Топлофикация“ съобщава на хората какво дължат, че аз лично не мога да се оправя, а и всички, които са писали до институцията, със същността на тези сметки. Сметките са изключително високи, което е и поради лошото техническо състояние и на сградните, и на другите инсталации. Съществува робството на т.нар. такса „сградна инсталация“, тоест ползваш-не ползваш, плащаш. И последното безобразие на „Топлофикация“, с което се сблъсках, е издевателствата на фазата на принудителното събиране на вземания”, допълни Манолова.

Тя поясни, че без да уведомят своите длъжници, какво дължат, топлофикациите пристъпват към принудително изпълнение, при което начисляват всевъзможни такси.

„Редно е да го информират, че ще му заведат съдебно дело, ако не плати, да го информират какво дължи. Но те не го правят. Пристъпват, защото е по-лесно, направо към съдебна процедура по бързия ред на заповедното производство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.