Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Виенска звезда открива музикалното „Варненско лято“ Виртуозът на цигулката Бенямин Шмид ще даде старт на фестивала с рапсодия "Вардар"

Съдят шофьор без книжка, подхвърлил подкуп от 100 лева в патрулка

141 доживотни присъди за обвиняеми за преврата в Турция

Спор за онлайн автозастраховането

Застрахователни полици по задължителната „Гражданска отговорност“ да могат да се сключват по интернет, но само с електронен подпис. Това предложиха депутатите от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Теодора Георгиева и Катя Попова при гласуването на второ четене на промените в Кодекса за застраховането в икономическата комисия на парламента.

От Комисията за финансов надзор (КФН) подкрепиха вносителите. Според зам.-председателя на ведомството Ралица Агайн така потребителите ще са по-добре защитени, защото ще имат сигурно доказателство пред съда, че са сключили валидна застраховка. „Има стотици полици, чиято валидност се оспорва в съда”, посочи тя, но даде примери със застраховки, сключвани по телефона. Впоследствие на притежателите им се налагало да плащат премия. По думите й дори се е стигало до автоматичен дебит от сметки на клиенти заради сключени дистанционно застраховки.

Против нуждата от е-подпис се обяви обаче Делян Добрeв, също от ГЕРБ. Според него „Гражданска отговорност” може и да поевтинее, ако се въведе възможност полиците да се купуват изцяло по интернет, тъй като няма да се ползват брокерски услуги. Според Добрев с онлайн застраховане хората могат да си спестят от 20 до 40 лева при средна цена на премията от 150 лв.

Същото предложение – да се сключват застраховки по интернет без е-подпис, е внесъл депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев, стана ясно при дебатите.

В крайна сметка народните представители отложиха гласуването на спорните текстове за идния вторник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.