Арменецът с буса “бомба” от летището продавал парфюми (обзор)

Арташес Тигранян пристигна в България

Чужденецът е разпитван с часове от службите

Няма потвърждения на версията за стрес тест от терористи

40-годишният Арташес Тигранян, собственик на белия микробус, заради който бе затворен терминал 1 на Летище София след съмнения за бомба в него, се прибра вчера в България. Арменецът пристигна с полет от Брюксел, след като разбрал в сряда от медиите, че возилото му предизвикало паника в България. Още на летището той бе поет от хора от службите, които го разпитаха. По-късно бе отведен в СДВР, където продължи да дава показания. Очакваше се след тях да бъде освободен.

Арташес пътувал до Брюксел с приятеля си Геворг Геворгян. Той разказа, че Арташес живеел в белгийската столица. Бил амбулантен търговец и бизнесът му бил с козметика. Те купили стоката в Турция и в България и трябвало да я качат на кораб в Бургас. Имало обаче проблем с документите, затова се наложило да отлетят до Брюксел и оставили микробуса на паркинга на терминал 1. Третият им спътник Арсан Геворгян, който е брат на Геворг, пък се прибрал в Ереван през Москва.

С прибирането на Арташес в България увисна версията на експерти, че бусът нарочно бил изоставен за стрес тест на българските служби, организиран от терористи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право