Лиляна Павлова: Минимум 600 млн. лв. ни трябват за ремонт на пътищата

Минимум 600 млн. лв. ни трябват за ремонт на пътищата, а сега разполагаме с 200 млн, лв. каза региоиналният министър Лиляна Павлова по Нова телевизия. Тя обясни, че третокласните пътища са в лошо състояние, защото секторът е недофинансиран.Затова ни трябват повече средства, Европа не дава пари за ремонт, а за строеж, добави министърката. Павлова уточни, че парите от винетките не отиват за строеж на магистрали, а за ремонт на пътищата.

По повод на протестите срещу поскъпването на винетките, тя каза, че винаги има дежурни протестиращи, хора, които искрено протестират и такива, които протестират с порше. Павлова каза, че 8 лева ще излиза на месец винетката на този, който реши да си купи годишна.

Новите цени на винетките били обявени сега, защото в края на октомври станали готови анализите. Идеята е от 2017 г. всички пътища да бъдат опасани с камери и бариери и да бъде въведена сателитна джипиес система, като колите до 3,5 това ще ползват електронна винетка.

3200 са машините, които са необходими да почистват пътищата при снеговалеж, стана ясно още от думите на министъра. В момента налични били 2800.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини