Шефът на БНБ: Българските пари не са обезценени

Българските пари не са обезценени, не поне през последните 19 години. Българският лев струва 0.511922 евро и това няма да се промени. Това заяви пред bTV управителят на БНБ Димитър Радев.

На въпрос какво би си купил с два лева, Радев отговори: Два билета за метрото. И Ще отида на гости или на места, на които реша.

Надявам се българите да харесат новата монета от 2 лева и след два дни те ще могат да я държат в ръцете си вече, допълни още гуверньорът.

Наследникът на Иван Искров отказа да коментира предшественикът си и да отговори на въпрос той ли носи отговорност за банковата криза с КТБ.

"Банката има добра традиция новите стопани да не коментират предшествениците си, така че аз няма да наруша това", бе категоричен Радев.

Надявам се, че след като приключи разследването, включително и на бивши вече чиновници от БНБ, вината за срива на КТБ ще се персонифицира, допълни той. Очевидно, че има слабости в банковия наздор, посочи още Радев.

Старата система концентрираше в един човек-подуправителя, всички права и отговорности, но сега това е променено и е гласувано на целия управителен съвет, коментира управителят.

На повечето ръководни позиции в БНБ има нови кадри - нови директори на ключови директори, нови подуправители, нови юристи, нови счетоводители. Не работя със стария екип, както се твърди, посочи още Димитър Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси