Лазаров: Напуснах МВР след груб натиск от ДСБ

Напуснах системата на МВР след много груб политически натиск от страна на ДСБ. Това обяви в предаването "Тази сутрин" по БиТиВи бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той беше назначен от Пламен Орешарски, а Бойко Борисов поиска да го задържи на поста, но след протест прие оставката му.

По думите му натискът на ДСБ се е отразил на цялата система на МВР, както и на съдебната система. Тези системи са изключително консервативни, всеки проблем трябва да се назовава конкретно, смята Лазаров.

Той посочи като лош пример изказванията на лидера на ДСБ Радан Кънев, че „съдебната система е бастион на мафията”. Нека каже мафията присъства в лицето на този и този, призова бившият главен секретар.
По думите му реториката на „двете каки” – скандал, в който беше замесено името му, съвпада с реториката на ДСБ.

„Бях споменат и в случая „Червеи” – оказа се огромна лъжа. Мога ли да знам кой къде и защо ме споменава”, коментира още Лазаров.

Той е категоричен, че никой никога не му е оказвал натиск.

Според бившия главен секретар България е предприела изключително адекватни мерки срещу бежанската вълна. Той е обиден, че е бил „омаскарен”, когато започна строителството на оградата.

Светлозар Лазаров в момента се занимава с анализ на миграционните процеси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини