Унифицирани формуляри за услуги публикува общината в Търговище

БМВ се наниза на мантинела, шофьорът без травми

Четири деца загинаха при пожар в младежки лагер в Русия

Доналд Тръмп: Борис Джонсън ще бъде велик

България е дала гражданство на 914 чужденци за година Най-голям брой от тях са руснаци и украинци

ГЕРБ предлага машинното гласуване да остане за парламентарни избори В такъв случай вот с машини няма да има само на местни избори

Поразителната Бела Хадид Неочаквано добра комбинация от палестински и холандски гени

Япония се оплака, че Русия и Южна Корея са нарушили въздушното й пространство

488 са свободните места след VІІ клас след второто класиране в гимназиите в Търновско Четири са закритите паралелки в областта

Скришно назначават директор на Природен парк „Витоша“

Иван Тотев: Очаквам между 8 и 10 номинации за кмет на Пловдив

Кобрата гледа към бой за титлата

Лекари оперираха успешно онкоболна жена

Брад Пит, Леонардо ди Каприо и любовта им към грънчарството

Наркопласьор 6 години бил без лична карта

ГЕРБ и ДПС намалиха двойно заплатата на кмета на Ветово

ГЕРБ и ДПС намалиха заплатата на новия стар кмет с пети мандат на община Ветово – определиха да е минималната по закон от 730 лв. „Това е политически терор, проблемът не е колко пари ще получавам, а има ли общо съгласие как да се управлява и развива общината“, заяви градоначалникът Георги Георгиев /МК „Бъдеще за всички“/. В предишния си мандат той е вземал 1462 лв. на месец.

Кметът Георгиев не пожела да уточни дали ще обжалва решението пред Административиня съд /АС/ в Русе. С решение на местния парламент от 9 ноември т.г. трима кметове на населени места от ДПС в общината ще получават по-високи заплати от ветовския градоначалник. Новият стар кмет на град Глоджево Илхан Абтиходжев ще взема 1650 лв. месечно при 716 лв. в предишния му мандат. Толкова ще слага в джоба си и преизбраният кмет на село Смирненски Салих Салиев, който досега е вземал 627 лв.

Кметът на село Кривня Реджеб Аков ще се разписва срещу 1400 лв. при 607 лв. в предишния му мандат. Новата стара кметица на град Сеново Инна Георгиева /БСП/ пък ще разчита на 390 лв., докато преди е получавала 627 лв. Виолета Неделчева /МК „Бъдеще за всички“/ на село Писанец ще взема 380 лв. при полагаеми до 1300 лв. Като кметски наместник досега тя е вземала 420 лв.

Новите заплати са предложени без мотиви от общинския съветник и неуспял кандидаткмет на ГЕРБ в местните избори Димитър Денев /ГЕРБ/. „Предложението граничи с подигравка с тези хора, които работят по тези населени места“, заяви – общинският съветник от МК „Бъдеще за всички“ Паско Христов.

Според председателя на местния парламент д-р Мехмед Мехмед /ДПС/ „предложението в рамките на нормативната уредба“ и Общинският съвет решава „дали или не е целесъобразно, законосъобразно и кой кого унижава“. Решението е гласувано с 10 гласа „за“, 4 – „против“ и 1 въздържал се.

Заради политически дрязги и междуличностни отношения в предишния мандат Общинският съвет две поредни години отказваше да гласува бюджета на Ветово.

На балотажа кметът Георги Георгиев победи с 50,11% /3233 гласа/ Мехмед Мехмед, за когто гласуваха 49,89% /3219 гласа/. Димитър Денев отпадна още на първия тур със събраните 12,21%. АС в Русе отхвърли жалбата на Мехмед и потвърди резултатите от местните избори в община Ветово.

В новия 17-членен Общински съвет ДПС има 7 съветници, МК „Бъдеще за всички“ – 6, ГЕРБ – 3, МК „БСП и АБВ“ – 1.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.