Над 100 безплатни културни събития Йорданка Фандъкова представи лятната арт програма на София

Кръводаряване в деня на Левски

Обвинената за подкуп бивша шефка на ТЕЛК-Ловеч е на свобода срещу 3000 лева

Наесен поскъпват ваканциите, купени през туроператори Заради данъчна наредба фирмите фалират или се местят в чужбина

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 юли 2019

Отхвърлиха намаляване на ДДС върху лекарствата

Разследват мним архитект във Велико Търново 60-годишен строителен техник години наред се титулувал без да има ценз

Кадър на ДАНС поема военното разузнаване

Разследват корупция при доставки за ВВС Дружеството “Балкантел” е изпълнявало поръчки на НЕК, АЕЦ “Козлодуй”, “Булгартрнасгаз” и др.

Д-р Димитров гръмнал Плъха при самоотбрана (обзор) 2 г. условно за лекаря от Пловдив, застрелял крадец

Правят проучване за контрабандата на горива При алкохола няма проблем за бюджета

7 години от атентата на Летище Бургас Посланикът на Израел Ирит Лилиан: Силата на живота е по- силна от тази на разрушението

Граждани почетоха паметта на Васил Левски в София (СНИМКИ)

Брюксел иска мониторинг за всички страни членки на ЕС

Избиват и диви прасета заради чумата Само горски ще стрелят в районите на огнищата

С игра на интервю децата свободно чуруликат на английски

Да предположим, че детето ви учи от година-две английски. Пише си домашните, тестовете му са добри, речникът му не е малък. Но когато се опита да поговори с някого, думите се разбягват и не искат да се подредят в изречение. А вие сте изумени, как при толкова труд над книгите, не може да изтръгне и един звук.

Отскоро на пазара се появи книгата „Игра на интервю – Английски език за деца” на издателство Ина. Тя има амбициите да помогне на малчуганите, които вече могат да четат, но изпитват трудности при разговор. Автори са Таня Иванова – преподавател по английски, написала шест учебни помагала за издателство Лонгман, Анна Кънчева – преводач в ефир и Румяна Ковачева – социолог. В книгата има 30 интервюта по теми, които интересуват децата – запознанство, животни, училище… Във всяко интервю има десет въпроса и предложения за отговори – така децата упражняват правилните модели. Единият участник пита, другият му отговоря. После се сменят. Към книгата има сайт с аудио версия, от която може да се чуе правилното произношение. Методът е забавен, децата общуват и влизат в ролята на журналист и интервюиран. Ефектът е поразителен. Още след първите няколко страници малчуганите се отпускат и разговорите потръгват.

„Игра на интервю” има и вариант за възрастни. Принципът е подобен, но интервютата са повече. А авторите гарантират, че за 64 дни ще преодолеете езиковите бариерии и ще придобиете самочувствието да общувате свободно.
Двете издания ще бъдат представени по време на „Софийският международен панаир на книгата“ на 13-ти декември от 16 часа, на сцената на 3 етаж.

Заповядайте, за да видите на живо как децата играят на интервю!

www.inapublishing.com

facebook.com/ina.books

е-mail: ina_magazine@abv.bg

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.