Работодателят на обвинения 20-годишен хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката срещу НАП Ситуацията се разви по изключително порочен начин, заяви адвокатът на Кристиян Бойков

Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

Чакат русенски пианист на културен мост България – Люксембург

Русенският пианист от Училището по изкуствата Николай Димитров е поканен да участва в международния културен мост „София среща Люксембург“, съобщи проф.Борислава Танева от Държавната музикална академия. Концертът ще събере млади таланти от двете страни на 11 и 12 декември т.г. в столичния НДК като част от програмата на Новогодишния музикален фестивал.

14-годишният ученик на клавирния педагог Даниела Кюркчиева е единственият българин, който ще се представи със свое изпълнение. Той ще свири като солист първа част на Концерт за пиано ре минор от Бах в съпровод на младежка филхармония „Пионер“ под палката на маестро Любомир Денев-младши. В концерта ще се включат и шестима млади музиканти от Люксембург. В програмата са включени класически и съвременни музикални творби на люксембургски композитори.

Матинето на 12 декември е под мотото „Деца композират за деца“. На концерта ще се представят млади музикални таланти и вече утвърдени композитори. Всички творби са отличени на конкурса за детска композиция на асоциация „Artistes en Herbe“ и Международния форум по композиция – Люксембург.

Произведенията ще изпълнят Татяна Зелианко, Мила Михова, Сава Вутов, София Боланаки, Марта Гайтанджиева, Вал Кравос, Катерин Динг, Александър Иванов, Ким Поляков, Филип Ставров, Теодора Атанасова и др. Те ще свирят отново заедно с младите музиканти от „Пионер“.

Конкурсът International Forum for Composition – Artistes en Herbe е създаден от българската композиторка Албена Петрович Врачанска, която живее от 20 г. в Люксембург. Тя е президент на асоциацията, Кавалер на Ордена за заслуги на Великото херцогство Люксембург и носител на наградата „Култура 2007“. Нейната концертна творба за оркестър Just a While ще постави началото на първия концерт на 11 декември и ще прочвучи първи път в България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.