Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Митов: Съобщиха ни, че руските самолети с „хуманитарна помощ“ превозват оръжия за Асад

В периода 1 – 4 септември 2015 в МВнР постъпиха сведения за преразглеждане решенията ни за допускане на самолети с хуманитарна помощ, в кавички, и дипломатически посланици, в кавички. Счетохме, че това не е така и назначихме проверки. Съобщено ни бе, че тези самолети са с военно оръжие за режима на Башар Асад (президентът на Сирия, б.р.). Така външният министър Даниел Митов отговори от парламентарната трибуна на въпрос от лидера на Атака Волен Сидеров поради какви причини Република България е затворила небето си за руски самолети с хуманитарна помощ.

Заявеното от Руска страна превозване на дипломатически персонал не бе спазило 5-дневния срок за предупреждения за изпълнение на такива полети. Вербалните ноти бяха внесени по-късно. Имайки предвид това, ние уведомихме Руската федерация, че няма да допуснем техни полети, обясни Даниел Митов. Товарите на полетите с т. нар. хуманитарна помощ да се проверяват на наша територия съдейства на преноса на продукти от хуманитарен характер.

Поискана бе информация за съдържанието на товара, подчерта дипломат номер 1. По думите на министъра спазването на българското законодателство и международни права и задължения е от изключителна важност. Оставаме в готовност за диалог и сътрудничество с руската страна, увери обаче Митов.

„Вашият отговор беше старателен, но прикриваше най-важното. В отношенията между две държави винаги има нещо повече от стриктния протокол. В последните месеци излязоха достатъчно на брой информации от световните агенции, че именно България и Украйна са доставчици на оръжие за Сирия.

Вашето старание да бъдете в стил по-католик от папата може да ви постави в конфузно състояние, то вече Ви постави“, отговори му обаче атакистът.

„Въпреки че беше много секретно посещението на Камерън, аз разбрах, че той смята да се изправи срещу ИД. Такава идея имаше и Германия. Вие самият още преди седмици казахте, че България няма да участва в операция срещу ИДИЛ. Защо Вие не се присъедините към решението на своите партньори?“, репликира го Сидеров.

„Никога не съм казвал, че България няма да участва в действия срещу ИДИЛ. Сухопътна операция е едно, а действия срещу ИДИЛ е съвсем друго“, отговори Митов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.