Почина Иван Караиванов - Том Джоунс от Шипка

Иван Караиванов, известен като българския Том Джоунс, почина сам в дома си в град Шипка.

В ранните часове в петък преди да издъхне той успял да напише във фейсбук страницата си въпрос, който смразил кръвта на близките му: "Приятели, при евентуално спукване на пикочния мехур, след колко време се умира? Дядо Иван - "Tom Jones". Посланието публикувал в 2 часа, а сутринта бил открит бездиханен в къщата си.

Въпреки съветите в социалната мрежа да звъни веднага на тел 112 Иван не го направил. На сутринта негови приятели позвънили на кметицата на селото Василка Панайотова, за да я помолят да провери състоянието на инвалидизирания от години певец. Тя открила паднал мъжа и извикала помощ, но вече било късно.

Караиванов получил прозвището си българският Том Джоунс заради прекрасните изпълнения по различни вариететни програми на вечни хитове като "Дилайла". Преди пет години се яви в "България търси талант" и бе засипан от похвали от журито. За съжаление в последните си години той живееше в мизерия и недоимък, заради заболяване остана инвалид, а пенсията не стигала за оцеляването му. Епизодични прояви по местните заведения му носели символични хонорани от 20-30 лв. За предвижване по участия негов приятел от Казанлък дори му сглоби триколка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини