Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тирговият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 юли 2019

Румен Петков: Може да се очаква взаимодействие на АБВ с БСП на местните избори

Фандъкова: През 2016 г. очакваме да бъдат предоставени първите от новите 110 автобуса

През 2016 г. очакваме да бъдат предоставени първите от новите 110 автобуса, за които в момента се провежда процедура за избор на изпълнител. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ кметът на София Йорданка Фандъкова, във връзка с провежданата среща на кметовете и представителите на местните власти в Париж, в рамките на общата конференция за климатичните промени.

„София работи за постигане на тези цели още през 2011 г., когато се присъединихме към споразумението на кметовете, в инициативата на Европейската комисия за опазване на климата. Подготвихме програма още през 2012 г., която е „Хоризонт 2020”, и в последните години изпълняваме тази програма в различните сфери”, заяви тя. „В сферата на транспорта, с подмяната на старите превозни средства, вече подменихме 90% от тролейбусния транспорт. Започнахме подмяната на трамваите и автобусите. През 2016 г. очакваме да бъдат предоставени първите от новите 110 автобуса, за които в момента се провежда процедура за избор на изпълнител”, обясни кметът на столицата. Тя поясни, че продължава и изграждането на метрото. „През последните шест години удвоихме дела на метрото в системата на градския транспорт. Сега започваме изграждането и на третата линия”, уточни Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ, на второ място е енергийната ефективност на сградите. „Ние сме си поставили ясната цел до 2020 г. да обновим изцяло общинските сгради. През следващата година залагаме цялата енергийна ефективност на 24 училища и детски градини и на културни и социални институции”, посочи градоначалникът. „Имаме разработени проекти, които предстои да реализираме, през следващата година, за подмяна на отоплителните инсталации в 14 сгради. Целта е намаляване на количествата използвана енергия. В това отношение е много важна националната програма за обновяване на частните сгради, по която продължаваме да работим”, подчерта кметът на София.

Тя коментира, че на трето място е управлението на отпадъците. „София вече постигна голям успех с изграждането на инсталациите за преработка на отпадъците, с което целим рециклиране над 50% от отпадъците на града, както и производството на електроенергия и компост от част от отпадъците”, добави Йорданка Фандъкова. „Продължаваме с рекултивацията на старите депа. През следващата година продължаваме работа по рекултивацията на депата в Суходол и Долни Богров и разработваме проект за това в кв. „Враждебна”, допълни кметът на столицата. Йорданка Фандъкова каза още, че градовете, особено големите, вече изпълняват конкретната работа за изпълнение на тези цели.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.