Иде драма с паспорти и лични карти до 2021 г. Изтича валидността на над 4 милиона документи в следващите 2 години

В Словакия песимисти: „Левски“ е по-богат и по-опитен

Потвърдиха два случая на африканска чума по прасетата и в Търговищко Болестта е установена в семейно стопанство и на територията на ловно

Облагане при настаняване чрез платформата Airbnb

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2019

Спират пенсията в Турция, ако не обявиш, че си жив Българите подават декларация два пъти годишно

Борис Джонсън събрал 200 хиляди паунда под формата на дарения за кампанията му Общата сума през последната година е достигнала 702 хил. британски лири

Цветан Цветанов останал само с кредити след покупката на новия апартамент Премиерът и президентът трупат спестявания от заплати, семейството на Нинова си купило японска кола

Джошуа плаши със съд Руис

Председателят на „Боец” нападнал журналисти Човек на Цветан Василев ранил екип на телевизия

Приложение ни казва къде има ремонти Апликацията съобщава за катастрофи и спирания на вода или парно

Пускат армията в борбата с чумата Затягат контрола по границите

Наркобаронът Ел Чапо получи доживотен затвор

Убиец австралиец остава в затвора (обзор) Джок Полфрийман за пръв път проговори на български пред магистратите

Венцислав Караджов: НАП ще информира засегнатите от хакерската атака Това ще стане по подходящ и леснодостъпен начин, обяви шефът на Комисията за защита на личните данни

Кметът на Велико Търново и посланикът на Казахстан обсъдиха бъдещо партньорство

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин обсъдиха създаването на дългосрочни партньорски отношения между старата българска столица и град с подобна роля и значение за чуждестранната държава. Взаимното желание за сътрудничество се отнася за сферите на културата, туризма, образованието, а също и за развиването на двустранни бизнес връзки.

Идеята на Даниел Панов е Велико Търново да създаде партньорство с град в Казахстан, който е университетски център с богато културно-историческо наследство. Посланикът обясни, че на описанието отговаря старата столица Алмати /Алма Ата/, която е и най-големият град в държавата.

Дипломатът сподели, че е останал заинтригуван от красотата на Велико Търново, от характера му на мултикултурен център и от многобройните забележителности и исторически паметници. Той бе впечатлен от стратегическото място на Велико Търново на международната карта, след като разбра, че в близко бъдеще край града ще се пресекат магистрала „Хемус” и европейският коридор Хелзинки – Истанбул. Част от него ще е високоскоростният път Русе-Велико Търново, който се проектира в момента.

Чрез Темиртай Избастин Даниел Панов отправи покана бизнес делегация да посети България и старопрестолния град. „Може да се включите в Международното изложение „Културен туризъм”, което ще се проведе през април следващата година, а ваши състави да вземат участие в Международния фолклорен фестивал идното лято”, предложи кметът на Велико Търново.

По време на срещата бяха обсъдени още възможностите за обучение на студенти от Казахстан в двата университета в старата столица, както и за насърчаване на износа на български продукти. Председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов сподели, че в двустранните отношения вече е направена първата крачка – спечелването на доверието на институционално ниво. Той също изрази мнение за добрата основа на бъдещото сътрудничество в сферите на образованието, културата, туризма и бизнеса. В края на срещата кметът Даниел Панов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и посланикът на Казахстан Темиртай Избастин си размениха символични подаръци – сувенири, литература и рекламни туристически материали.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.