Багери влизат в имот на Цар Киро и в Пловдив

Багери ще влязат в имот на Цар Киро и в Пловдив, ако Върховният административен съд потвърди заповедта на район „Източен” за премахване на незаконна постройка с размери 4 на 3 метра, изградена до обитаваната от Рашкови кооперация на ул. „Славянска”. Фамилията се засели на този адрес, след като беше прогонена от Катуница. Съдът ще заседава по казуса на 7 декември, съобщава "Марица".

Незаконното строителство е констатирано при проверка на кметството през октомври м. г., когато е установено, че в същия имот има и гараж, преустроен в баня, тоалетна и кухненски бокс. Издадени са заповеди за премахване на двата обекта, потвърдени от Пловдивския административен съд, защото Кирил Рашков не е успял да покаже никакви разрешителни за строителството, нито пък документи за търпимост. Делата продължават във ВАС и ако след броени дни магистратите потвърдят решението на предходната инстанция, първата незаконна сграда ще бъде съборена.

Така произнесената уж на шега преди години фраза, че единственият законен строеж на Цар Киро е гробницата на сина му Иван на централните гробища в Пловдив, се оказа вярна. Мемориалната сграда беше вдигната наново, след като беше съборена като построена без разрешение, и втория път Рашкови извадиха всички нужни документи.

Куп имоти на фамилията бяха бутнати и в Катуница като изградени напълно нелегално. Семейният хотел до Понеделник пазара пък беше узаконен след продължили години процедури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони