На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Багери влизат в имот на Цар Киро и в Пловдив

Багери ще влязат в имот на Цар Киро и в Пловдив, ако Върховният административен съд потвърди заповедта на район „Източен” за премахване на незаконна постройка с размери 4 на 3 метра, изградена до обитаваната от Рашкови кооперация на ул. „Славянска”. Фамилията се засели на този адрес, след като беше прогонена от Катуница. Съдът ще заседава по казуса на 7 декември, съобщава „Марица“.

Незаконното строителство е констатирано при проверка на кметството през октомври м. г., когато е установено, че в същия имот има и гараж, преустроен в баня, тоалетна и кухненски бокс. Издадени са заповеди за премахване на двата обекта, потвърдени от Пловдивския административен съд, защото Кирил Рашков не е успял да покаже никакви разрешителни за строителството, нито пък документи за търпимост. Делата продължават във ВАС и ако след броени дни магистратите потвърдят решението на предходната инстанция, първата незаконна сграда ще бъде съборена.

Така произнесената уж на шега преди години фраза, че единственият законен строеж на Цар Киро е гробницата на сина му Иван на централните гробища в Пловдив, се оказа вярна. Мемориалната сграда беше вдигната наново, след като беше съборена като построена без разрешение, и втория път Рашкови извадиха всички нужни документи.

Куп имоти на фамилията бяха бутнати и в Катуница като изградени напълно нелегално. Семейният хотел до Понеделник пазара пък беше узаконен след продължили години процедури.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.