Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

Арестували Майкъл Рапапорт за преследване на колежка

Новакът „Арда“ (Кърджали) с три трансфера

Футболист №1 на България почна с „Вихрен“

Директорка математик грабна цигулка

Школска директорка от Шумен, преподавател по математика, се оказа виртуоз на цигулка за голяма изненада на ученици и колеги. Албена Иванова, която ръководи училището по изкуствата СОУ“Сава Доброплодни“ в Шумен, стана част от изпълнителите в концерта за патронния празник в четвъртък вечерта.

При обявяване на името, публиката в залата на драматичния театър решила, че е съвпадение. Директорката обаче се изявила блестящо в трио с цигуларките Гергана Петрова и Елисавета Маринова. Изпълнили „Селски танц“ на Шуберт в акомпанимент на преподавателката пианист Маринела Маринова и обрали овациите.

„Исках да покажа на децата, че съм съпричастна с празника“, каза школската шефка и обясни, че с две репетиции си върнала уменията от времето когато била на 16 г. Тогава за последно държала любимия инструмент с лък. Посветила му 8 г., дори участвала в детския симфоничен оркестър на Шумен. Изявявала се заедно със същите колежки-цигуларки, а сега животът ги събрал отново на сцената, но пред учениците им.

Талантът на Иванова опровергава тезата за математиците сухари. Тя е спец и по физика, и информатика, има и магистратура по счетоводство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.