Директорка математик грабна цигулка

Школска директорка от Шумен, преподавател по математика, се оказа виртуоз на цигулка за голяма изненада на ученици и колеги. Албена Иванова, която ръководи училището по изкуствата СОУ"Сава Доброплодни" в Шумен, стана част от изпълнителите в концерта за патронния празник в четвъртък вечерта.

При обявяване на името, публиката в залата на драматичния театър решила, че е съвпадение. Директорката обаче се изявила блестящо в трио с цигуларките Гергана Петрова и Елисавета Маринова. Изпълнили "Селски танц" на Шуберт в акомпанимент на преподавателката пианист Маринела Маринова и обрали овациите.

"Исках да покажа на децата, че съм съпричастна с празника", каза школската шефка и обясни, че с две репетиции си върнала уменията от времето когато била на 16 г. Тогава за последно държала любимия инструмент с лък. Посветила му 8 г., дори участвала в детския симфоничен оркестър на Шумен. Изявявала се заедно със същите колежки-цигуларки, а сега животът ги събрал отново на сцената, но пред учениците им.

Талантът на Иванова опровергава тезата за математиците сухари. Тя е спец и по физика, и информатика, има и магистратура по счетоводство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони