Хандбалистка спасява „Реал“

„Реал“ (Мадрид) отрече вина по случая с Денис Черишев и мисли да подаде жалба в административния трибунал по спорта в Испания.

„Кралете“ пуснаха в игра халфа при 3:0 с „Кадис“ за купата на Испания в сряда вечерта. Но футболистът има да изтърпява санкция за турнира от миналия сезон, когато играеше във „Виляреал“. След подадената жалба от победения „Кадис“ се полага съгрешилият клуб да бъде изхвърлен от надпреварата, което и стана официално.

Най-вероятно обаче спортният трибунал ще се занимава със случая на 11 декември след планираното „бяло“ обжалване. А вече има прецедент, решен в полза на отбора на наказан спортист. Женският хандбален тим „Лорка“ използва вратарката Лаура Галего в мач с „Маритим“ на 21 септември 2014 г., въпреки че е санкционирана. После клубът се оправда, че не е получил съобщение от федерацията за наказанието - има нов факс, а вестта е пусната на стария номер.

Сега „Реал“ пледира, че не е известен за Черишев нито от федерацията, нито от „Виляреал“.

„Никой при нас не е действал по неправилен начин - обяви клубният президент Флорентино Перес. - Единственото, което можем да направим сега, е да се обърнем към нашия юридически отдел. „Кадис“ действа в свой интерес. Никой не ни е информирал, че играчът е наказан. Няма как едно наказание да е в сила, след като не ни е съобщено. Ще излезем победители от тази ситуация.“

В. „Марка“ публикува факсимиле от съобщението на федерацията с уверение, че е разпратено на 27 юли до клубовете със списък на наказанието за купата.
„Не сме отговорни за играчи, които не са част от нашия отбор“, коментира Фернандо Роиг, президент на „Виляреал“.

А бившият съдия Емилио Росанел Гонсалес обяви, че е предупредил „Реал“ за санкцията на Черишев. „Обадих се в клуба в сряда сутринта, подсетих за наказанието - заяви той. - Казаха ми да пусна факс, пуснах. Знам за наказанието от 6 март. С изумления видях Черишев в състава.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят