Слънчево и до 13° утре

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и няма да се изменя съществено. През нощта над страната ще бъде ясно. Сутринта на места в низините ще има мъгла.

Минималните температури ще са между 0° и 5°. Утре ще бъде слънчево и тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Максималните температури ще са между 8° и 13°, в районите, в които мъглата ще се задържи до обяд, малко по-ниски.

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури там ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и почти тихо. Максимална температура на височина 1200 метра е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя ще бъде почти тихо. Сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност.

В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време, но по поречието на Дунав ще се задържат по-дълго. Повече слънце ще има в планините. Температурите ще останат без съществена промяна, като в местата с трайна мъгла ще са по-ниски.

В понеделник ще се появи вятър от запад-северозапад и мъглите и ниската облачност ще са на по-малко места и ще се разсеят по-бързо. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. По-късно през деня и през нощта срещу вторник в Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и във вторник над по-голямата част от страната ще е значителна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето