На 21 юли 2019 да почерпят

Затвориха две летища в Силиция след ново изригване на Етна

Морковите зареждат организма с ценни вещества Могат да се консумират също листата и стъблата на оранжевия зеленчук

Великотърновка се венча в храм от 18-ти век в село с един жител Стела се запознала с бъдещия си съпруг в църквата в планинското с. Влахи

Ентусиасти преобразяват цял квартал Групата “Бъди общественополезен” вдъхна нов живот на 13 градинки в Изток

Срив в системата на Гранична полиция спря за близо час обработката на камиони на „Капитан Андреево“

Откриха първата ясна снимка на Нийл Армстронг, докато ходи по Луната

Рим обяви най-висока степен на терористична заплаха

Рожен събра над 200 000 българи от страната и чужбина

Крит – откъдето Европа е започнала На острова всичко е мълчание, останалото е лош превод

Най-малко трима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Германия

Извадиха варели за опасни химикали от река Марица

ТИР разпиля дини на АМ „Марица“, след като се удари с лека кола

Христо Стоичков: ЦСКА ще има нов стадион!

64-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа край Разград

Русия върна 11 вагона с турски стоки на наш ферибот

Влошените отношения между Русия и Турция предизвикаха прецедент с наш кораб. 11 вагона с турски товари, качени на българския железопътен ферибот „Варна“ не са били допуснати от властите в руския порт Кавказ и днес пристигнаха обратно в порт Варна-запад, съобщиха от „Варнафери“.

Дружеството е на БМФ и „Българско речно плаване“ и от две години поддържа редовна фериботна връзка Варна-Кавказ. Партидата съдържала химически и строителни материали и машини, които трябвало да минат транзит през Русия, за да стигнат до крайния си получател в Казахстан, обясни управителят на „Варнафери“ Иван Вълчев.

Първоначално руснаците отказали да пуснат кораба в пристанището заради турските вагони. След това се съгласили да ги разтоварят, но поставили условие да минат през пълна митническа проверка. Поискали и пълна банкова гаранция за стоката.

Заради неизпълнимите условия фериботът върнал обратно вагоните във Варна. Според Вълчев предстои партидата ще бъде превозена до грузинския порт Батуми с ферибота на БМФ „Героите на Одеса“, а оттам по алтернативен маршрут да стигне до получателя.

Управителят на „Варнафери“ поясни, че подобен прецедент до момента не е имало. Отскоро турски товародатели насочвали вниманието си към линията Варна-Кавказ, която предлагала по-добри условия от тяхната Самсун-Новоросийск. Клиентите ни от Турция са малко, но засега ще спрем да поемаме нови заявки, докато ситуацията се изясни, каза Вълчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.