Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Пада забраната за онлайн застраховки

Забраната да се сключва изцяло по интернет задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ ще отпадне от Кодекса за застраховането, съобщи депутатът от ГЕРБ и член на икономическата комисия в парламента Делян Добрев. На извънредно заседание във вторник ресорната комисия ще разгледа спорните текстове. В четвъртък обаче всички народни представители от комисията се обявиха „за“ премахването на забраната.

В момента също може да се правят заявки по интернет за сключване на задължителната застраховка, но полицата пристига по куриер или човек трябва да посети на място застрахователя.

Добрев отново обясни, че с разрешението полиците да се сключват изцяло онлайн, цената ще се понижи. Това ще се дължи на засилената конкуренция между различните застрахователи и на възможността да отпаднат застрахователните брокери. „Така от цената на застраховката „Гражданска отговорност“, която за следващата година вероятно ще е между 150 и 200 лева, ще се спестят между 20 и 40 лева“, каза Добрев. Според него така дори би могло да се компенсира поскъпването на винетките и общият разход на шофьорите дори да се окаже по-малък. „Това е пример как винетката заедно със застраховката сумарно могат да излязат дори по-евтини, отколкото през 2015 г., въпреки увеличението на цената на винетките“, каза Добрев.

Той обясни, че ще продължи дискусията дали да се запази стикерът. Отпадането му щяло да спести още 5 лева от крайната цена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.