Руснак станал екзекутор при джихадистите

Джихадистът, обезглавяващ "руски шпионин" във видео на „Ислямска държава“, е руснак, жител на град Ноябърск, обяви Рамзан Кадиров в профила си в инстаграм. Жертвата е 23-годишният Магомед Хасиев.

Според тв „Лайфнюз“ палачът е 28-годишният Анатолий Землянка, издирван от руската полиция.

От края на септември Русия нанася въздушни удари по позиции на „Ислямска държава“ в Сирия. Чеченският лидер твърди, че Магомед не е част от неговите бойни групи, неутрализиращи в Сирия бойци. Не изключва младежът да е привлечен с измама в „Ислямска държава“, а после да е видял истинското лице на джихадистите. Хасиев е сирак, осиновен от чеченка. Роден е в Челябинска област, до 2012 г. се казвал Евгений Юдин, след което става мюсюлманин.

В друг клип озаглавен „Към синовете на евреи“ джихадистите показват как десетки около 10-годишни момчета учат религиозни текстове и ръкопашен бой. Шест от тях биват избрани и екзекутират 6-има сирийци от силите за сигурност. Петима са застреляни, един е заклан. По данни на Сирийската обсерватория по правата на човека от началото на 2015 г. „Ислямска държава“ е набрала 1100 деца, от които 50 са убити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят