Ванът на годината възражда стар любимец

Едва ли има друг пътнически и лекотоварен автомобил с по-голям чар от култовия Transporter на Volkswagen. Той се произвежда вече повече от шест десетилетия и тиражът му гони 12 милиона екземпляра.

През 70-те години на миналия век симпатичният VW се превърна в любимо превозно средство на младото поколение, което апелираше да се прави любов, а не война. Едно от специалните издания на новата шеста генерация Transporter се нарича Generation Six и представлява реминисценция на добрия стар модел. Тази модификация се базира на серийния Multivan Comfortline, като са въведени множество подобрения в оборудването за по-впечатляващо излъчване. В серийното оборудване са включени затъмнени стъкла, предни и задни LED светлини, фарове за мъгла с осветяване на завои и хромиран пакет. Като опция се предлагат четири варианта двуцветни лакови покрития, съчетани с декоративни елементи по таблото и 18-инчови лети джанти в ретро дизайн.

В крак с най-модерните технологии Generation SIX разполага с богата електроника, висококачествена радиосистема Composition Media, преден и заден парк-пилот, асистент при смяна на лентата на движение с електрическо регулиране на огледалата, темпомат и система за автоматичен контрол на дистанцията. В интериора се открояват седалки Alcantara с двуцветен дизайн, акцентиращи шевове по кожения мултифункционален волан и скоростния лост и стелки с кант. За допълнителен комфорт допринасят подгряващите предни кресла и климатроникът.

Новият Transporter заслужи наградата за Международен ван на 2016 г. За трети път моделът печели престижното отличие, тоест - с всяко второ поколение. Това е признание за всестранните качества на автомобила, който служи за семейни нужди, за свободно време, за търговия, за бизнес, за транспорт и т.н.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили