Тризнаци с френска и японска кръв

Сътрудничеството между френската група PSA и японската Toyota доведе до създаването на три нови модела с обща техника. Те ще бъдат представени на предстоящото пролетно изложение в Женева през март. Това са новите Citroеn Spacetourer, Peugeot Traveller и Toyota Proace. Те ще предлагат във версия комби за частни клиенти и във версия микробус за фирми. Така двата автогиганта затвърждават ангажимента си по споразумението за съвместна работа, подписано през 2012 г. Колите ще излязат на пазара през първата половина на идната година.

Целта на кооперацията между PSA и Toyota е да предложат конкурентен продукт в сегмента на лекотоварните автомобили със среден размер - микробус и комби, благодарение на оптимизирането на цените на разработката и производството. Моделите ще се произвеждат във фабриката на PSA във Валансиен (Франция). Toyota участва в инвестицията за разработката и в индустриалните разходи. Трите нови автомобила Citroеn Spacetourer, Peugeot Traveller и Toyota Proace споделят двигателите и оборудването, но предлагат отличителния стил, залегнал в сърцето на всяка марка.

“Споразумението ни позволи да развием една нова база от ефикасни модели и да предложим на клиентите си по цял свят модерни и конкурентни продукти в сегмента”, коментира Патрис Лука, директор “Програми и стратегия” в PSA. Сътрудничеството между французи и японци изглежда ще бъде продължено и след неговото изтичане през 2020 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили