Посланик Сюлейман Гьокче: Санкциите на Русия няма да поставят Турция на колене

Санкциите на Русия няма да поставят Турция на колене. Турция е велика държава, тя е 16-тата поред най-голяма икономика в света, като имаме връзки с всяка част на земното кълбо и сме част от Г-20. Това заяви пред bTV посланикът на Турция в България негово превъзходителство Сюлейман Гьокче.

Съжаляваме, че ситуацията се разви по този начин, но това не е нещо, породено от Турция, не е някаква прищявка на Турция, коментира той.

„Ситуацията, в която изпаднахме не е желателна, но ето - озовали сме се в нея. Руските мерки – всичките са едностранни между другото – търсят да има резултат в краткосрочен план. В средносрочен план ситуацията вероятно ще се уталожи, ще се балансира и тези мерки ще започнат да работят срещу интереса на Русия, защото, когато си диверсифицираш пазарите, променяш естеството на отношенията. Русия и Турция винаги са били приятели. Това не е намислено срещу Русия. Ако го бяхме замислили против Русия, Турция щеше да участва в санкциите, които бяха предприети срещу Русия, след това което се случи в Украйна”, каза още турският посланик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия