ТИР-опашката на Дунав мост намаля

Струпването на камиони към Дунав мост вече е овладяно, съобщиха от Митница Русе. От 1 декември т.г. въведеният нов начин за плащане на пътни такси и разрешителни режими предизвика ежедневни опашки от ТИР-ове по бул. "България" към ГКПП. Тежкотоварните автомобили вече се обслужват само чрез ПОС-терминали, като режимът не важи за други превозни средства.

Транзитни шофьори недоволстваха, че чакат до 15 часа. Много от тях не бяха прочели предупредителната табела на пункта. Някои не носеха банкови карти, а други не помнеха ПИН-кодовете си или пък пластиките им бяха надраскани и се отхвърляха от електронните четци. Те плащаха на ръка налога на българските си колеги, за да преминат моста.

За да намалее колоната от чакащи ТИР-ове, беше отворено допълнително трасе с 3 гишета. Освен че се улеснява трафикът на ГКПП, с безкасовото плащане се избягват възможностите за корупция.

Движението на Дунав мост е затруднено и заради продължаващия ремонт в румънската част, напомниха от ГКПП. Потокът от тежкотоварни и леки автомобили е само в едното платно и се регулира от граничните власти в Гюргево със светофари. Според предварително обявения график реконструкцията трябва да приключи до края на т.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони